Janette oli ollut lenkkeilemässä, kun oli huomannut, että kaupunkiin oli ilmestynyt uusi baari. Hän päätti käydä vilkaisemassa paikkaa, josko Klubi-nimisessä baarissa olisi mahdollista soittaa keikkoja. Sitä paitsi hänelle oli tullut jano lenkin aikana.

"Tämä on tosi tyylikäs paikka", Janette ihasteli baarimikolle. "Niin on. Harmi vain, ettei kukaan oikein ole vielä löytänyt tänne", baarimikko vastasi.

Juotuaan mehudrinkkinsä Janette lähti kiertelemään Klubia. Kävi ilmi, että baarissa oli selvästi varauduttu live-esiintymisiin, sillä siellä oli oikea lava. Janetesta lavaa mielenkiintoisempi asia oli kuitenkin jättimäinen akvaario, joka toimi myös ikkunana.

Kun Janette palasi kotiin, häntä odotti yllätys. Connor oli tehnyt heräteostoksen ja hankkinut Tavareseille koiran.

"Connor, mitä tämä oikein on?" Janette ihmetteli. He tekivät suuret päätökset yleensä yhdessä, ja koiran hankkiminen todellakin oli suuri päätös. "Tämä kaveri tässä on Kapu", Connor vastasi innostuneesti ja antoi Kapu-koiran haistella kättään.

(Kapun luonne on nero, vesipeto ja ystävällinen.)

Haisteltuaan tarpeeksi Connoria Kapu syöksähti Janeten luo tuoksuttelemaan myös häntä. Janette vähän säikähti Kapun nopeita liikkeitä. "Otahan rauhallisesti", Janette parahti.

Connor kävi hakemassa Scotin ja Saharan katsomaan uutta perheenjäsentä. Lapset riemastuivat yli kaiken karvaisesta kaverista. "Kiittikiittikiitti!" Scott hihkui ja halasi riehakkaasti äitiään, joka mutisi, että olisi parempi kiittää Connoria.

Janette ei ollut vielä oikein sopeutunut ajatukseen lemmikistä, mutta hän päätti yrittää parhaansa. Hän vähän pelkäsi isoja koiria. Kapu vaikutti kuitenkin aika ystävälliseltä tapaukselta. Koiran kanssa telmiminen oli oikeastaan aika hauskaa.

Kapulla oli hieman sopeutumisvaikeuksia uuteen kotiin. Se ei pitänyt telkkarista ollenkaan, sillä se oli liian meluisa.

Olennaisena osana koirasta huolehtimiseen kuului tietenkin lenkittäminen. "Kappas, jäätelöauto", Janette huomasi, "Ihan tulee lapsuus mieleen."

Connor riemastui kovin jäätelöautosta ja kirmasi heti ostamaan itselleen jäätelön.

Monista herkullisista vaihtoehdoista Connor päätyi valitsemaan söpön pupujäätelön. Connor yritti käyttäytyä rauhallisesti, vaikka oli enemmän kuin innoissaan jäisestä herkusta.

Kun Connor oli varma, ettei kukaan nähnyt, hänen kasvoilleen levisi mairea hymy. "Olen pahoillani pupu, mutta tämä on loppusi!" Connor hihitteli ennen kuin hotkaisi jäätelön suihinsa.

"Paikka, Kapu!" Janette komensi, kun jostakin ilmestyi kissa Kapun silmien eteen. Janeten hämmästykseksi Kapu tosiaankin pysyi paikallaan, vaikka selvästi koira olisi tahtonut lähteä kissan perään.

Lenkin jälkeen Kapu oli väsynyt ja suuntasi heti koppiinsa torkuille.

Tavaresit olivat hankkineet Kapulle kokoelman erilaisia puruleluja, jotta kalusteet säästyisivät raatelulta. Kapu selvästikin nautti kumisen hodarin järsimisestä.

Kapu olisi tahtonut tehdä tuttavuutta lasten kanssa, mutta Connor ja Janette olivat muistuttaneet, että läksyt piti tehdä ennen leikkejä. Sahara ja Scott yrittivät kiirehtiä tehtäviensä kanssa.

Sahara sai läksynsä valmiiksi ensimmäisenä. Hän tahtoi harjata Kapun, joka selvästi nautti Saharan hellästä kosketuksesta.

Scotin kanssa Kapu leikki riehakkaammin. Kapu yritti leikkiä jonkinlaista hippaa Scotin kanssa, mutta Scott oli vähän liian hidas.

Koska jahtausleikistä ei tullut mitään, Kapu yritti erilaista lähestymiskeinoa. Se nuuskutteli Scotia ja sai pojan nauramaan, sillä kuonon kosketus kutitti.

Yöllä muiden nukkuessa Kapu päätti pulahtaa uimaan. Se rakasti vettä ja uimista yli kaiken.

Vedessä Kapu oli onnellisimmillaan.

Janette oli saanut iloisen puhelun veljeltään. Ollikin oli hankkinut koiran, ja hän oli pyytänyt Janeten katsomaan sitä.

Kävi ilmi, että Ollin hankkima koira oli ollut viimeisillään raskaana, ja oli kotiuduttuaan synnyttänyt kaksi pentua. "Kuinka pikkuinen sinä oikein olet", Janette leperteli Räpä-pennulle.

Pentujen emo oli vielä väsynyt ponnistuksistaan ja lepäili sohvalla. "Jumi on aika rauhallinen koira, vaikka onkin ehkä vähän hurjan näköinen", Olli kertoi.

Toista pennuista ei voinut ainakaan syyttää liiasta rauhallisuudesta. Ruusaksi nimetty pentu syöksähteli ympäri taloa kuin tuli hännän alla.

Janeten piti kiirehtiä Ollin luota äkkiä varastobaarille, sillä Kiinalaisilla letuilla oli jälleen keikka. Janette selitti pitkän tovin koiranpennuista Connorille.

Kotosalla Kapu oli itseensä tyytyväinen, sillä sen mielestä oli hurjan hyvä idea tehdä tarpeensa kuoppaan.

Kiinalaisten lettujen keikka sujui totuttuun tapaan eli ilman yleisöä.

Kapun uimamärästä turkista oli valunut lammikko nurmikolle. Kapun oli tietenkin pakko päästä leikkimään vedessä.

Lätäköstä pystyi myös kätevästi juomaan.

Janette oli huomaamattaan ollut huolissaan Kapusta keikan ajan, ja kotiin päästyään hän meni heti tervehtimään koiraa. "Olithan kiltisti? Miksi olet ihan märkä?" Janette jutusteli Kapulle.

Pian Kapu ei ollut enää märkä, sillä se ravisteli turkkinsa kuivaksi. Janette ja Connor saivat vedet päälleen.

Connor auttoi Saharaa läksyissä, vaikka ei tyttö tainnut oikeasti apua tarvita. Connorista oli vain mukavaa viettää aikaa Saharankin kanssa.

Scott syvensi suhdettaan Kapuun leikkimällä koiran kanssa.

Janette oli pikku hiljaa menettänyt sydämensä kokonaan Kapulle. Kapukin tuntui viihtyvän parhaiten juuri Janeten seurassa.

Kapu sai uimaseuraa Saharasta. Vesileikit olivat vielä hauskempia kaverin kanssa.

Kapu tuli surulliseksi, kun Saharan piti jättää uiminen ja lähteä kouluun. Se ulisi tytön perään ja toivoi, että Sahara tulisi pian takaisin.

Janette oli löytänyt hassun kiven, johon tykästyi nopeasti.

"Nimeän sinut neiti Kiveksi", Janette höpötti kivelle, joka hymyili suloisesti.

Janette tunki kiven taskuunsa ja vei Kapun koirapuistoon. Myös Uolevi ja Olli ilmestyivät puistoon koiriensa kanssa.

"Miten teillä sujuu noin monen koiran kanssa?" Janette kysyi isältään. Hän oli alkanut miettiä, pitäisikö Kapulle hankkia koirakaveri, mutta häntä mietitytti olisiko monen koiran hoitaminen liian työlästä.

Kapu teki tuttavuutta Jumin kanssa.

Olli oli ilmeisesti lemmenkipeä, sillä hän tarjosi täysin tuntemattomalle naishenkilölle kukkia. "Mitä sinä oikein yrität?" nainen kummasteli ja torjui eleen.

Janetesta koiranpennut olivat hurjan suloisia, joten hän leikitti niitä. Kapu ja Jumi tuntuivat löytäneen yhteisen sävelen.

Erään vanhan herrasmiehen housut haisivat Kapun mielestä ihan lepakoilta.

Kapusta oli aina yhtä hämmästyttävää, kun Connor alkoi soittaa.

Kapu oli saanut puistossa kirppuja, joten se piti pestä. Onneksi Kapu piti vedestä, joten kylpeminen sujui ilman suurempia kommelluksia.

Kapu oli muuten todella hyväkäytöksinen koira, mutta joskus se teki tarpeensa vääriin paikkoihin.

Kapu ja Sahara alkoivat olla melko läheisiä. Sahara ei juurikaan viihtynyt simien seurassa, mutta eläinten kanssa hän kyllä tuli toimeen.

Kapu raateli vanhat lehdet, mutta uudet se jätti rauhaan. 

Scotin oli aika kasvaa. Hän oli innoissaan tulevasta teini-iästä.

Connor hurrasi esikoiselleen. Scott ei ollut varma, oliko isän kannustus hauskaa vai noloa.

Scotin näkö oli huonontunut, joten hän sai lasit. Vaatteidensa väriksi hän valitsi ruskean, sillä se oli hänen mielestään paras väri koko maailmassa.

(Scott on nyt luonteeltaan taiteellinen, kurinalainen, ajoneuvointoilija ja ylitunteellinen.)

Janette ja Kapu olivat ylimmät ystävykset. Janette oli vähän hämmentynyt tilanteesta, sillä hän ei ollu koskaan pitänyt itseään erityisen eläinystävällisenä. Kapu oli kuitenkin aivan omaa luokkaansa.

Janette yritti opettaa Kapun istumaan. Hyvin koulutettu ja taitava koira olisi mahtava ylpeilyn aihe.

Janette oli saanut puhuttua Kiinalaisille letuille keikan Klubi-baarissa. Connor oli vaikuttunut paikan ulkonäöstä. "Tämä vaikuttaa vähän tasokkaammalta paikalta kuin se varasto", hän sanoi Janetelle.

"Jännittääkö teitä?" baarimikko uteli. Connor ja Janette pudistivat päätään, sillä keikkailu alkoi olla heille jo aika tuttua. "Minua ainakin jännittää, sillä tämä on ihka ensimmäinen keikka täällä", baarimikko kertoi.

Uudessa paikassa soittaminen sai bändiläiset entistä parempaan vireeseen. Kerrankin heillä oli myös yleisöä: Janeten sisko Tytti oli tullut kuuntelemaan Kiinalaisia lettuja.

Scott oli kyllästynyt tekemään läksyjä sisällä, joten hän päätti kokeilla esseen kirjoittamista pihalla maassa istuen. Scott oli sitä mieltä, että ulkona sai paremmin inspiraation kuin sisällä.

Saharalla oli prinsessakausi. Hän piti puheita näkymättömälle yleisölleen.

Kiinalaisten lettujen keikka oli sujunut loistavasti. Janette ja Connor päättivät jäädä hetkeksi Klubille rentoutumaan. Janette löysi baarin takapihalta porealtaan.

Connorkin pulahti altaaseen vaimonsa seuraksi. "Ihanan lämmintä", Janette hymisi tyytyväisenä Connorin kainalossa.

Connor ja Janette olivat pitkästä aikaa kahden kesken, joten ei ollut kovin yllättävää, että tunnelma lämpeni entisestään.

Koska paikalla ei näyttänyt olevan ylimääräisiä silmäpareja, päättivät Janette ja Connor kokeilla poreammepelehtimistä.

Scott rakasti autoja, ja se näkyi myös hänen maalauksissaan.

Scott tahtoi kovasti näyttää kaikille, että tuli toimeen omillaan, joten hän teki itselleen sapuskaa. Valitettavasti jälkien siivoaminen jäi muiden tehtäväksi.

"Kapu on melkoinen syöppö, koko ajan saa olla täyttämässä ruokakuppia", Connor puhisi kaataessaan Kapulle lisää raksuja. "Älä valita, itsekin syöt kuin hevonen", Janette vastasi tehdessään jättiaamiaista Connorille.

Connor ja Kapu eivät olleet erityisen läheisiä, sillä Connor oli ollut kiinnostuneempi soittimistaan kuin koirasta, vaikka itse olikin Kapun hankkinut. "Terve kaveri", Connor tervehti, kun Kapu tuli tekemään tuttavuutta.

Connor intoutui leikkimäänkin Kapun kanssa.

Vaikka Connorkin osoittautui ihan mukavaksi simiksi, oli Janette Kapulle tärkein.

Sahara tykkäsi leikkiä merihevoslaitteella. "Olen seitsemän meren hurjin cowboy!" Sahara karjui innoissaan ratsastaessaan.

Scott oli sitä mieltä, että hänen oli aika oppia ajamaan. "Voisitko opettaa minulle autojen salat?" hän kysyi Connorilta.

Connor valitsi opetusautoksi Halin vanhan poliisiauton. "On paljon turvallisempaa ajaa tällä kuin normaalilla autolla, sillä kaikki varmasti väistävät sinua", Connor selitti. Scotista oli siistiä päästä ajamaan poliisiautolla.

Sahara oli huomannut jäätelöauton kurvanneen talon eteen. "Huhuu, onko siellä ketään?" hän ihmetteli.

Sahara osti viikkorahoillaan värikkään mehujään. "Aika kylmää", hän totesi pitäessään kiinni jäätelöstä.

Sahara oli löytänyt uuden lelun itselleen. Tiilikki oli kaikessa palikkamaisuudessaan huvittava.

Scott oli keskeyttänyt ajoharjoitukset Janeten vanhempien talon luo. "Kuulin, että täällä on bileet. Mennäänkö mukaan?" Scott kysyi.

Connor suostui Scotin ehdotukseen, sillä bilehileenä hän ei tahtonut jättää yksiäkään juhlia väliin. Scott kirmasi heti tanssimaan.

Myös Connor alkoi heti tanssia. "Sun liikeet on suorastaan nerokkaita", Scott ihaili isänsä tanssitaitoja.

Scott teki tuttavuutta myös sukulaistensa kanssa. Uolevi ei ollut tunnistaa tyttärenpoikaansa.

Connor päätti, että oli aika lähteä juhlista ja jatkaa ajoharjoituksia. Scott hyppäsi mielellään taas ratin taakse.

Janette ja Kapu leikkivät köydenvetoa kotona. Janette oli yllättynyt siitä, kuinka hyvässä kunnossa hän oli: hän oli ollut varma, että Kapu repäisisi köyden saman tien hänen käsistään, mutta hän pystyikin pitämään puolensa koiraa vastaan.

Kapu oli oikein sopiva koti- ja perhekoira. Saharankin uskalsi päästää lenkille Kapun kanssa, sillä Kapu oli aina kiltisti eikä nykinyt liikaa. Kapulle olikin kehittynyt koulutuksen myötä uusi luonteenpiirre, hyväluontoinen.

Lenkki suuntautui lemmikkikauppaan, jossa Sahara pääsi ihailemaan komeaa papukaijaa.

Lemmikkikaupassa oli myös söpö pikku orava, johon Sahara ihastui heti.

Janette treenasi yhä kovemmin. Hän juoksi aina niin kauan, että hiki virtasi puroina hänen ihollaan.

Sahara arvosti siisteyttä, eikä sietänyt katsoa petaamattomia sänkyjä.

Sahara oli ollut rakentamassa hiekkakaupunkia, kun tajusi, että oli hänen syntymäpäivänsä.

Hän kasvoi jälleen ilman että kukaan huomasi, mutta ei se Saharaa haitannut.

Kapu naureskeli haukahdellen kasteltuaan Connorin jälleen kerran. "Tämä ei ole enää hauskaa!" Connor parkui.

Sahara kävi vaihtamassa vaatteet. Hänestä kuoriutui oikein suloinen nuori nainen.

(Saharan luonne on yksinäinen susi, hajamielinen, ulkoilmasim ja siisti.)

Taloon ilmestyi oranssin pöllähdyksen myötä kummallinen koiratonttu.

Saharan mielestä tonttu oli suorastaan kuvottava.

Janette ja Connor olivat koukuttuneet videopeleihin. Scott luki mieluummin kirjoja, sillä se oli hänestä paljon sivistyneempää puuhaa.

Vaikka Sahara oli vain hentoinen vaaleanpunaiseen pukeutunut blondi, ei hän käyttäytynyt stereotyyppisesti. Hän ei pelännyt tarttua työkaluihin tarvittaessa.

Connor tahtoi opettaa Kapun nousemaan takajaloilleen. Onneksi Kapu oli nopea oppimaan.

Vaikka Kapu oli kaikin puolin mukava koira, tahtoi se myös joskus kiusata omistajiaan. Kapu ravisteli itsensä kuivaksi aina sellaisessa paikassa, missä joku varmasti kastui.

Connor tahtoi viettää aikaa kahdestaan Janeten kanssa. "Mitäs sanoisit, jos lähtisimme matkalle?" hän kysyi. "Olisihan se mukavaa, mutta miten lapset selviävät? Entäpä Kapu?" Janette huolehti. "No, eivätköhän he selviä", Connor vastasi naurahtaen, "Sillä heidän on pakko. Me lähdemme huomenna. Ei vastaväitteitä. Me tarvitsemme sitä."