William oli löytänyt jostakin talon nurkasta kummallisen nuken poikineen. "Kaikki nää on ihan samanlaisia, eri värisiä vaan", hän ihmetteli.

Henkan puutarha oli kasvanut jo melkoisen suureksi. Puutarhan hoitaminen vei paljon aikaa, mutta Henkkaa se ei haitannut.

"Olethan muistanut tehdä läksysi?" Selina kyseli monta kertaa päivässä, sillä Willillä oli tapana jättää läksyjen tekeminen aina kesken. "Joo joo, älä enää kysele!" Williä alkoi jo kyllästyttää.

William myös myöhästeli koulubussista. Siksi hänen aamunsa olivat usein hyvin urheilullisia: pojan piti polkea hiki päässä kouluun ehtiäkseen ensimmäiselle tunnille.

Selina ei voinut käydä enää töissä (bugit <3), joten hän kehitteli itselleen kaikenlaista sijaistekemistä. Yksi hänen lempipuuhistaan oli naapureiden tiirailu.

Vanessan tanssiaiset olivat sujuneet loistavasti. Jousia oli lämmennyt tytölle, ja myös monet Vanessan luokkatovereista olivat huomanneet, ettei tämä ollutkaan niin outo kuin huhuttiin.

Jousia oli itse asiassa pyytänyt Vanessaa tyttöystäväkseen, eikä Vanessa ollut nähnyt mitään syytä kieltäytyä. Hän olikin seitsemännessä taivaassa, kun hänellä vihdoin oli oikea ystävä - olkoonkin sitten seurustelukumppani samalla.

"Mitäs täällä tapahtuu?" Henkka ilmestyi paikalle pilaamaan nuoren parin romanttisen hetken. "Öö, ei mitään kummempia, herra Tavares", Jousia vastasi hermostuneesti. "Hehheh, lepo vaan, ei mitään hätää. Hienoa, että meidänkin tyttö on löytänyt jonkun pusuteltavaksi", Henkka rauhoitteli säikähtänyttä Jousiaa.

"Tiesitkö, että meillä ei koskaan tiskata, vaan äiti nuolee lautaset puhtaaks?" Will kertoili kaikenlaisia ällöttäviä juttuja Jousialle ihan vain kiusakseen.

Selina oli keksinyt pitkien, tylsien päiviensä iloksi alkaa parannella kodinkoneita ja sähkölaitteita. Radiokin sai osansa Selinan näpertelyinnosta.

Henkka puolestaan eteni urallaan tasaisen varmasti. Hän oli jo ekosysteemiekspertti. Työasut muuttuivat koko ajan kummallisemmiksi, mutta se ei Henkkaa haitannut.

Yksi tapa kuluttaa aikaa oli soitella sukulaisille ja ystäville.

Selina myös suunnitteli pihan uusiksi laittamista. "Tahtoisin jonkin kivan istuskelupaikan pihalle, mitä mieltä sinä olet?" Selina jutteli suunnitelmistaan Vanessan kanssa.

"Joo, kivalta kuullostaa, mut miten ois uima-allas?" Vanessa puolestaan ehdotti. "Uima-allas!" Selina parahti, "Hyi yök! Siellähän on vettä! Kammottavaa."

Selina oli huomannut, että paras tapa saada William tekemään läksynsä oli laittaa hänet tekemään niitä Vanessan kanssa. Will ihaili siskoaan ja tykkäsi matkia häntä.

Henkka oli jonkin verran Selinaa vanhempi, ja hänen oli aika astua vanhuuteen ennen Selinaa. Se masensi Henkkaa, joten hän päätti viettää synttäreitään katseilta suojassa kylpyhuoneessa.

Vanessa kuitenkin pelmahti paikalle, eikä Henkka saanut kasvaa yksin. "Tykkääköhän Selina enää minusta, kun olen näin ryppyinen?" Henkka pohti puolitosissaan.

Henkan pelot olivat kuitenkin turhia. "Mitä väliä iällä on, minä rakastan sinua, enkä sinun ikävuosiasi", Selina sanoi.

"Sitä paitsi harmaa sopii sinulle", Selina sanoi lohduttavasti. "Sinun mielestäsi harmaa sopii kaikille, koska se on sinun lempivärisi", Henkka huomautti.

Henkka sai Selinalta mieluisen synttärilahjan. Ei kai kukaan voisikaan toivoa enempää kuin läheisyyttä puolisonsa kanssa.

Iltasella Henkka vei Williamin läheiselle joelle kalastamaan. "Minä tarvitsen kalastustaitoja työssäni, mutta on kalastamisesta hyötyä sinullekin", Henkka sanoi.

Willistä oli jännää olla liikkeellä yöllä, ja oli kalastaminenkin aika kivaa.

"Ohoh, melkoinen vonkale", Henkka yllättyi saadessaan kunnon saaliin.

Selina oli edennyt parantelutöissään jo keittiöön asti. "Nyt tulipaloriski on aivan minimaalinen", hän tuumasi saatuaan paranneltua hellan.

Henkan työasut muuttuivat entistäkin kummallisemmiksi.

"Hei mä just tajusin, että meillä on samanlaiset kampaukset!" Vanessa naureskeli Jousian kanssa. "Niinpä onki! Aika hassua", Jousiastakin yhtenevä hiustyyli oli hauska juttu. Vanessa ja Jousia olivat nykyään kuin paita ja peppu.

Jousia ei kuitenkaan ollut vieläkään tottunut Vanessan perheeseen. Hän ei uskaltanut kuherrella Vanessan kanssa, kun Selina tai Henkka oli lähellä. "Hyvää päivää, rouva Tavares", Jousia tervehti huoneeseen astunutta Selinaa kohteliaasti nousemalla seisomaan. "Huh poika, sinun pitää oppia rentoutumaan", Selina hämmentyi eleestä.

Vanessa vei Jousian turvaan vanhempiensa läheisyydeltä yläkertaan. Siellä he saivat kuherrella telkkaria katsellen niin paljon kuin halusivat.

Pussailuksihan touhu tietenkin meni.

Alakerrassa oli aivan toisenlainen tunnelma. William oli kohottanut itsensä Ruokapöytälän kuninkaaksi, ja Selina sai alamaisen osan. "Hurraa kuningas Will ensimmäinen!" Selina eläytyi leikkiin täysillä.

Kuningas Will I olikin aika ankara, eikä Selinan enää pian tehnyt mieli hurrata.

"Irroittautukaa toisistanne! Kuningas käskee! Aika ällöö toi pussailu muuten", Will säikäytti Vanessan ja Jousian ilmestymällä yhtäkkiä yläkertaan.

Nolostuneina keskeytyksestä Vanessa ja Jousia siirtyivät pelaamaan dominoa. Se ei ainakaan ollut mitenkään ällöttävää.

Selina oli oppinut ratsastamaan jo niin hyvin, että hän uskaltautui jo pois kotipihasta. Hanikin oli riemuissaan, kun sai kerrankin laukata niin kovaa kuin jaksoi.

Selina suuntasi kansankauppaan katselemaan, josko siellä olisi myytävänä jotakin mielenkiintoista. "Pysyhän nyt paikallasi", Selina hermoili satulasta laskeutumista.

Kansankaupassa oli komea myyjäpoika, joka sai Selinan punastelemaan. Selinan melkein teki mieli kysyä miehen numeroa, mutta hän pysyi uskollisena Henkalle.

"Tuollaisen minäkin haluan meidän pihalle!" Selina ihastui kansankaupassa olevaan pihakoristeeseen.

Shoppailtuaan tarpeeksi (mukaan tarttui taistelulaji-oppikirja) Selina ja Hani suuntasivat ravintolaan. Selina ei oikein tiennyt, oliko hevosten hyväksyttyä tulla ravintolan pihalle, mutta hänen mielestään Hani oli niin hyvin koulutettu, ettei sen läsnäolosta olisi ainakaan haittaa.

Aterian jälkeen oli aika lähteä takaisin kotiin. Hani laukkasi kuin viimeistä päivää.

"Olet sinä aika mukava polle", Selina alkoi kiintyä Haniin toden teolla.

Selina, vaikka oli pyhästi vannonut itselleen käyttäytyvänsä kuten kunnon äidin pitääkin, ei aina osannut hillitä itseään. Hänen vain oli pakko päästä säikäyttämään pahaa-aavistamaton William.

"Ölsjfkhskjgsfs!" Selina karjahti Willin selän takana ja kirvoitti kimeän kiljaisun pojastaan.

"Tuhma äiti! Ei saa tehdä noin!" William läksytti Selinaa.

Selinalle tuli paha mieli teostaan, joten hän teki lohdutukseksi itselleen lempiruokaansa. "Äiti, sä oot kyllä hyvä kokki", Vanessa kehui äitinsä keittotaitoja.

Williamilla oli synttärit. Poika oli silminnähden tyytyväinen saavuttaessaan vihdoinkin teini-iän.

Selina ja Henkka olivat ratketa riemusta poikansa puolesta.

Willkin liittyi samankaltaisten kampauksien omistajien joukkoon. Sitä lukuunottamatta poika oli oikein tyytyväinen uuteen ulkomuotoonsa.

Willin tie vei heti vaatekaapille ja peilin eteen. Hänestä tuli aika rock.

(Willin luonne on sikeäuninen, eksentrinen, lukutoukka ja kasvissyöjä.)

"Nyt kun olet jo melkein aikuinen, niin voisit alkaa miettiä tulevaisuuttasi. Minusta sinulle sopisi työ tieteen parissa. Voisin järjestää sinulle työpaikan meidän tutkimuskeskuksesta, jos kiinnostaa", Henkka alkoi heti suunnitella poikansa tulevaisuutta.

Hanilla sen sijaan ei ollut enää tulevaisuutta. Se ei kuitenkaan tahtonut jättää maailmaa yksin, vaan hirnui niin kovaa, että jonkun oli pakko tulla paikalle katsomaan.

Selina juoksi paikalle ensimmäisenä ja järkyttyi.

Myös William saapui paikalle nähdäkseen Hanin viimeisen laukan.

Hani sai viimeisen lepopaikkansa vanhempiensa vierestä.

Will otti Hanin kuoleman yllättävän raskaasti. Hän ei juurikaan ollut viettänyt aikaa hevosen kanssa, mutta sen kuolema tuntui silti pahalta.

Henkka lohdutti Selinaa kuten kunnon aviomiehen kuuluukin.

Selinakin lohdutti itseään uudistamalla talon. Hän sai pihalle kaipaamansa koristeen ja istuilupaikan.



Päärakennus oli kaksikerroksinen.

Toisessa piharakennuksessa oli autotalli ja harrastehuone.

Toiseen piharakennukseen rakennettiin uima-allas, vaikka Selina itse kammosikin vettä.

Pihalla oli grillinurkkaus ulkoilmakokkausta ja -ateriointia varten.

Henkan puutarha järjesteltiin omaan nurkkaukseensa.

Vanessa ja William olivat kiitollisia äidilleen siitä, että tämä suostui rakennuttamaan heille uima-altaan, vaikkei itse vedestä pitänytkään.

"Tää on niinku oma kylpylä", Vanessa ihasteli. "Niinpä! Melkein ku olis lomalla omassa kodissa", Will komppasi.

Vanessa kertoi ilouutisen myös Jousialle. Hän kertoi kaiken Jousialle.

Henkka tarvitsi kätevyyttä työssään, eikä hän viitsinyt vain lukea kirjoja vaan tehdä jotakin konkreettista. Hän parantelikin uuden talon vesikalusteita kestävämmiksi.

"Hyi, sinähän olet ihan märkä. En tajua, miten te voitte uida päivät pitkät!" Selina sai kylmiä väristyksiä jo uinnin ajattelmisesta.

Will ja Vanessa tunsivat joskus olevansa ainoat normaalit koko perheessä, sillä Henkka puolestaan kammosi televisiota ja muita teknisiä laitteita.

"Äiti, älä viiti aina nuolla niitä astioita, vaan vie ne tiskikoneeseen!" Will ripitti äitiään huonoista käytöstavoista.

Selinan sikailu sai Williamin oikeasti huonovointiseksi.

Henkka ei kuitenkaan välittänyt vaimonsa tavoista, vaan rakasti tätä niistä huolimatta.

Vaaleanpunainen huone oli niin romanttinen, että Henkan ja Selinan oli vaikea pitää näppejään erossa toisistaan.

Selina jatkoi yhä tirkistelyharrastustaan.

Uusi piha oli Selinan unelmien täyttymys. Hän viettikin suurimman osan ajastaan pihalla lehtiä lukien ja naapureja tirkistellen.

Pihaan lisättiin vielä lampi, sillä Henkan piti päästä kalastamaan. "Hei lapset! Tulkaapas kalastamaan isäukkonne kanssa!" Henkka hihkaisi koulusta palaaville Vanessalle ja Williamille.

Pian koko perhe oli yhdessä kalastamassa pienestä pihalammesta. Ihme kyllä lampi kuhisi kaloja.

Selina viihtyi pihalla iltamyöhään asti. Paahdetut vaahtokarkit olivat ehkä parasta heti sushin jälkeen Selinan mielestä.

William viihtyi teini-iästä huolimatta nenä kiinni kirjoissa. Hän ahmi kaikenlaisia kirjoja genrestä välittämättä.

Suvussa pitkän aikaa viihtynyt käärmeenlumoamiskori kiinnosti tällä kertaa Henkkaa.

Vanessan ja Williamin serkku Aarno tuli katsastamaan uuden talon. Vanessa oli ystävystynyt serkkunsa kanssa, Williamilla oli tämän kanssa hieman viileämmät välit.

Williamista oli tullut kasvissyöjä, joten hän grillaili normaalien nakkien sijasta tofunakkeja.

Kasvishotdogit maistuivat myös Henkalle.

"Sun pitää tulla uimaan! Se on oikeesti niin kivaa", Vanessa hehkutti uima-allasta kaikille, jotka vain jaksoivat kuunnella.

Uima-allashehkutukset saivat kuitenkin jäädä, sillä Vanessan oli aika siirtyä aikuisuuteen.

Kasvaminen oli aika raskasta, ja Vanessa väsyi kaiken hurraamisen takia.

Vanessasta kasvoi kaunis nuori nainen, vaikka bikinit eivät olleetkaan yhteensopivat.

Vanessa sai uuden mekon ja uudet bikinitkin synttärilahjaksi.

(Vanessan luonne on sottapytty, arjen sankari, hajamielinen, säästeliäs ja huumorintajuinen. Hän tahtoo olla palotaistelijoista paras.)

Ei mennyt kauaakaan, kun ensimmäinen vessanpönttö tukkeutui. Selina tahtoi hoitaa pöntön kuntoon nopeasti, joten hän hörppäsi kauan sitten valmistamansa korjausjuoman ja ryhtyi hommiin.

Pönttö aukesikin nopeammin kuin koskaan ennen.

Vanessa päätti muuttaa omaan kotiin ja aloittaa uran palomiehenä. Sitten hän teleporttasi pois, koska etupihan portti oli lukossa.

Will otti siskonsa poismuuttamisen rauhallisesti: hän vain avasi uuden kirjan.

"Pitäisikö sinun keksiä jokin muukin harrastus kuin vain lukeminen? Joku vähän sosiaalisempi ehkä?" Henkka huolehti siitä, ettei William päässyt kokonaan erakoitumaan kirjojensa keskelle. "Yrittäisit vaikka etsiä jonkun kivan tyttösen itsellesi", Henkka vinkkasi.

Isänsä mieliksi Will päätti käydä jututtamassa tyttöjä chattipalstalla.

"Haluaisitko lähteä leffaan tänään?" Henkka kysyi Selinalta. "Vain, jos leffassa on toimintaa ja komeita miehiä", Selina vastasi.

Sopiva leffa löytyikin, ja pariskunta lähti pitkästä aikaa kaupungille. Myös hiipimisen jalon taidon oppinut Vanessa tuli katsomaan samaa elokuvaa.

"Melkoisen rainan sinä valitsit", Henkka puuskahti Megamätkijämiehet XI -leffan jälkeen. "Eikö ollutkin mahtava?" Selina intoili.

"Mitä luulet, olisiko minusta megamätkijämieheksi?" Henkka kysyi viekottelevasti. "Ei", Selina vastasi nauraen, "Ja siksi minä sinusta pidänkin. Sinun ei tarvitse pullistella lihaksia ja tappaa avaruusolioita ollaksesi miehekäs."

Illan päätteeksi vietettiin vielä helliä hetkiä.

Henkan mielestä ilta oli liki täydellinen. Täysi kymppi se olisi ollut, jos Selina olisi vielä suostunut tulemaan hänen kanssaan poreammeeseen, mutta eihän kaikkea voi vaatia. Joka tapauksessa Henkka oli todella onnellinen.